tag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post7945335583891327018..comments2023-09-04T18:12:19.539+03:00Comments on Кухнята на хобита: Въведение в говеждия святРадан Къневhttp://www.blogger.com/profile/07505050932178570146noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-20981292571534792772008-09-17T23:04:00.000+03:002008-09-17T23:04:00.000+03:00За "Бони" - мерси за съвета. Не продават ли всичко...За "Бони" - мерси за съвета. Не продават ли всичко за ресторанти (основен проблем...)<BR/><BR/>За колбасите - съгласен! Говеждото дава много "фира" - жили и т.н., освен това на пазара редовно има стари замразени меса (изтекъл срок и т.н.) - всичко това отива в колбаси. <BR/><BR/>Междувременно пуснах първата рецепта: http://hobbitkitchen.blogspot.com/2008/09/carpaccio.htmlРадан Къневhttps://www.blogger.com/profile/07505050932178570146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-69159329431185365452008-09-17T17:16:00.000+03:002008-09-17T17:16:00.000+03:00Радане,Действително в България няма традиция на от...Радане,<BR/>Действително в България няма традиция на отглеждане на месни породи. За четящите тук ще онагледя какво значи месна европейска порода с един пример - всякога, когато в репортаж от Великобритания на екрана се "курдисват" едни едрички животинки с яки, влакнести вратове и масивно тяло, става въпрос за типична месна порода.<BR/>За съжаление никой не съветва селските стопани, които гледат две - три кравки (и които тряба да затворят фермите си считано от 31.12.2009 г.), да миснат на месни породи. Засега в България само някои големи производители са се "усетили" да правят това, но количествата са недостатъчни. За всеки, който е маниакално привързан към това месо и държи да го има прясно, препоръчвам фермата на ловешката "Бони".<BR/>Използвам този чудесен блог, за да напомня на всички четящи да избягват закупуване на телешки и говежди колбаси. В огромното мнозинство това са замразени меса, жили и кокали с изключително лошо качество.<BR/><BR/>Стига толково, че досадих.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-35135336781134240142008-09-17T15:51:00.000+03:002008-09-17T15:51:00.000+03:00@Иван - безспорно прав си. Ядем предимно дълбокоза...@Иван - безспорно прав си. <BR/><BR/>Ядем предимно дълбокозамразено телешко и говеждо. От друга страна, българското месо е от т.нар. "млечни" крави, които не са гледани за вкусно месо. <BR/><BR/>Абе въпрос на късмет...Радан Къневhttps://www.blogger.com/profile/07505050932178570146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-19455841694204026172008-09-17T14:29:00.000+03:002008-09-17T14:29:00.000+03:00Телешкото и говеждото са едни от най-вкусните меса...Телешкото и говеждото са едни от най-вкусните меса, но не ги препоръчвам за консумация в България.<BR/>По принцип в цяла Европа има излишък на говеждо месо, а България от години не е индустриален производител на говеждо и телешко ерго всичкото говеждо с латиноамерикански произход е всичко, но не и охладено месо. <BR/>Напомням на гурмето, пълнещо тази чудесна страница с необикновени рецепти, че при замразяване се запазват всички качества на месото с изключение на вкусовите. При купуване на охладено говеждо и телешко месо не от производителя купувачът трябва да знае, че неминуемо вкусовите качества са намалени и започнал процесът на бактериообразуване на повърхността. Препоръчвам закупуване на прясно месо. За хора от София като най-добре е това да става от района Благоевград - София.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-87600467215977530942008-09-17T09:36:00.000+03:002008-09-17T09:36:00.000+03:00Телешкото е месо, което подценявах много доскоро в...Телешкото е месо, което подценявах много доскоро в резултат от тежките ми сблъсъци с него в детската градина, когато ни сервираха на телето прадядо му :)<BR/>Напоследък експериментирам доста, но засега малко неща са достойни за хвалба, но пък чакам твоите рецепти с контрафилето с нетърпение!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441437930937144126.post-53302821950202671332008-09-16T20:22:00.000+03:002008-09-16T20:22:00.000+03:00Днес ядох едно посредствено телешко с грах, чието ...Днес ядох едно посредствено телешко с грах, чието единствено полезно свойство беше, че ставаше за ядене...<BR/>Но телешко филе с гъбки, телешко на лентички с моркови, телешки рамстек с лук... може ли всички тези картини да се въртят в главата ми без да има най-малък шанс да ги хапна добре приготвени и на човешка цена. <BR/>Ти нямаш сърце!Комитатаhttps://www.blogger.com/profile/00420788980965453942noreply@blogger.com