Не знам дали ви е известно, че през есенните пости, (тук Нервната акула е изразила горе-долу и моето отношение към самия пост) рибата е разрешена всеки ден, освен сряда и петък (На Никулден е разрешена, дори и да се пада един от тези два дни).
Това, разбира се, има и своето социално обяснение - есента е буквално "сезонът на рибата". Сега рибите вече са снесли хайвера си и се намират в края на годишния си жизнен цикъл - тлъсти, едри и охранени. Дали е паламуд или лефер, шаран или щука - сега му е времето да го изядете.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGKjwbehnkOp6LUa7fiQT4kHSmql0RZffBiQmc2_CWQ8QmMEBDWarNfHwCDgJ6VeY93QdUTEke4sKssf-_TQsnHPe_6QGVdhKoqpHOe54wyQbF5uMU9p6lGKHTSlBtP_yZMEwDSWhd0thI/s400/Image446.jpg)
И - не по-малко важно разбира се - сега му е времето да го купите. Дори на ужасно беден и скъп рибен пазар като нашия, в момента има някакъв избор и прилични цени.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvRBKozeKDNePxnbOK14zepxbBata2qEpW0aHhraxt06dnUvJhPctG6nSO1-JL8mpjOgzeL5BXLdc4VmvU_OBfixIYOwCNqaGEY4JD0VwWfy1bAVOSY_xlBXdso-UD03xHC846EkeZH_VL/s400/Image445.jpg)
Препоръчвам да пазарувате в METRO в делничен ден, след обяд - цените са до 30% по-ниски от сутрешните или събото-неделните, ако говорим за прясна риба.
Следват няколко рецепти, първата за една чудесна ципура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар