Представям ви почти същото пиле, което баба ви готвеше всяка събота, когато бяхте малки.
И все пак, по съвет и рецепта на Jamie Oliver, предлагам един характерен нюанс, който - казано на футболен език - "прави разликата" и дава облик на манджата. В случая това е изобилието от пресни билки - добавил съм от всичко, което никне на балкона:
(На снимката - мащерка, салвия, чубрица, джоджън, зелен и пурпурен босилек)
Така готовото пиле има прекрасен богат и свеж аромат, който му дава уникален характер.
Продуктите са следните:
1. Едно едро пиле, намазано със зехтин и натрито със сол и черен пипер;
2. Две пълни шепи пресни билки;
3. Половин лимон, два дафинови листа и шепа розмарин - за пълнене на корема на пилето.
Приготвяне:
Отделете внимателно кожата от гърдите на пилето и напълнете между гърдите и кожата с пресните билки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN47kHjlpa90V5zwP1cm8EQ0_GdxnTjoq1c5OJ3nI3FOQfaat6A2j0nRih_h42u88a8ozhaUhuBxVqIYEljdLbygwbVueGjguFvD2oAqT2WsZpYxeB4HgNzqyYtgEGjb24_EIj8CFEH80p/s400/DSC06282.JPG)
Напълнете кухината на пилето с лимона, розмарина и дафиновия лист.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeBV25uU0vVLHFzDDrPSa2fuaw2ZSqIi_Xc6Hhzn-18gFvH0c7PUuzvB3L09vbo-yC-vhOfo31x4pESPbrY-yyjEn5g1HRTuHlwY8SgAoCAd_LDvXoC7T6HD1_EYAqOr9-euFpDUqPv4Nw/s400/DSC06284.JPG)
Печете 10 минути пилето легнало по корем и още 50 минути легнало по гръб.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsGCAQrzYffYtMKv0BxIXZ0ZC7JMhycxGS6gfHNw2zsKAnGRdsF6BaGCAX-6uZpm8SjwbvnBwX5Oz9W5iAZn4mJmsQ8cPezy8JR9c6BKg-aETCywAeZvP5B6CaGqlWOBvylX-UseQ8DBSi/s400/DSC06285.JPG)
В случая съм го опекъл с картофки с розмарин и чесън, което винаги е добра идея...
И все пак, по съвет и рецепта на Jamie Oliver, предлагам един характерен нюанс, който - казано на футболен език - "прави разликата" и дава облик на манджата. В случая това е изобилието от пресни билки - добавил съм от всичко, което никне на балкона:
Така готовото пиле има прекрасен богат и свеж аромат, който му дава уникален характер.
Продуктите са следните:
1. Едно едро пиле, намазано със зехтин и натрито със сол и черен пипер;
2. Две пълни шепи пресни билки;
3. Половин лимон, два дафинови листа и шепа розмарин - за пълнене на корема на пилето.
Приготвяне:
Отделете внимателно кожата от гърдите на пилето и напълнете между гърдите и кожата с пресните билки.
Напълнете кухината на пилето с лимона, розмарина и дафиновия лист.
Печете 10 минути пилето легнало по корем и още 50 минути легнало по гръб.
В случая съм го опекъл с картофки с розмарин и чесън, което винаги е добра идея...
1 коментар:
Много ми харесва. Ще го направя. Сигурна съм, че е вкусно. Поздрави!
Публикуване на коментар