И така, добре дошли в кухнята на хобита.
Тук ще срещнете както авторски рецепти (мои и на Деничка), така и леко изменени заемки от готварски книги, предавания и чужди блогове. Ще се старая винаги да посочвам източника, ако има такъв.
В последно време съм под постоянното влияние на неповторимия Jamie Oliver - не се учудвайте, ако го цитирам често.
И няколко дребни съвета за начало:
1. Използвайте пресни зелени подправки. По възможност си ги отглеждайте на балкона - забавно е и пести пари:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyq6S6UXPs882s0eubpsI3o7CzWee0lus4PiVHrMwV9fhXa_Ol9aXgFhpD3gUxtNDrocbn0JvtPSy9rDFKzwNzfhY5ptq-RD97o3aVcYX8FYB_a5WR1RhxqYF6toBgeKQt0cF8TvsZ6CGu/s400/DSC03701.JPG)
Тук ще срещнете както авторски рецепти (мои и на Деничка), така и леко изменени заемки от готварски книги, предавания и чужди блогове. Ще се старая винаги да посочвам източника, ако има такъв.
В последно време съм под постоянното влияние на неповторимия Jamie Oliver - не се учудвайте, ако го цитирам често.
И няколко дребни съвета за начало:
1. Използвайте пресни зелени подправки. По възможност си ги отглеждайте на балкона - забавно е и пести пари:
Това е нашият млад босилек. Мащерка, розмарин, джоджън и девисил купуваме от пазара и държим замразени във фризера. През пролетта мислим да засадим поне мащерка и розмарин, които се купуват трудно (само в Метро и Пикадили).
2. Използвайте зехтин вместо олио - цената вече е почти изравнена.
3. Извадете си барбекюто на балкона - хващам бас, че някъде поне едно събира ръжда. Барбекюто прави цялата работа много по-забавна, особено ако знаеш как да го ползваш :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZRpbWCNne7qQ9e4uNdjotkWZpATiNvdkL2sgVftgbY088-K2EXZwFD_PMdda8uv4kKwlYyVFL8Kv3FvngtAfcu_irV_nCO3MfwbyW_yjKLBiwmmj3xFzzBH6Ixl0QSTpniyjeemmObFxf/s400/DSC03692.JPG)
4. Не казвайте, че не обичате риба. Признайте си, че не знаете как да я приготвите и четете нататък :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidrGJwlrJub_0bEfiiwNAtF8cB0Yy33GpfBaVoaWMU8uHxMJrdaPe6cggU4MfaVhIucn0KNYvM_MDTV9WkArbzP35jkCdHBm3Ly4Bgp9U2d-eaimiMLh47dN78MFR3N52JQc2owUYIbeTZ/s400/DSC01407.JPG)
5. Използвайте морска сол.
6. Дръжте си хладилника пълен с маслини от щанда в Халите.
Най-важното: гответе за любимата жена. Една нейна усмивка прави всяка манджа вкусна...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCU2aZ2_tuAO3xREE2aeaFZFtLyzKYBFMgQweuhhQU6FmTdwYmbEEwpKyPdacLGVQhEYkcvrVuECOsCHhaoCqM4QJfPsWbXb4wkAHgga7Nz5vrdbyU4J8Vyt7gzx_JcUdukP2tM7lToLSs/s400/DSC03054.JPG)
2. Използвайте зехтин вместо олио - цената вече е почти изравнена.
3. Извадете си барбекюто на балкона - хващам бас, че някъде поне едно събира ръжда. Барбекюто прави цялата работа много по-забавна, особено ако знаеш как да го ползваш :)
4. Не казвайте, че не обичате риба. Признайте си, че не знаете как да я приготвите и четете нататък :)
5. Използвайте морска сол.
6. Дръжте си хладилника пълен с маслини от щанда в Халите.
Най-важното: гответе за любимата жена. Една нейна усмивка прави всяка манджа вкусна...
5 коментара:
Чудесна идея...и здравословна, разбира се! Успех с блогването. Четенето е много приятно :)
MNOGO MALKO RECEPTI IMA V TOZI BLOG,INA4E E DOBRA IDEJATA VI,NO TAKMO SE RAZ4ETOH I VZE ,4E SVAR6I:))
Eх, той блогът е само на два дена:)
Ще има още много рецепти, опитвам се да поддържам темпо 1 на ден.
по 1 на ден е достатъчно :)
Аз и без туй докато го сготвя - може цяла седмица да мине :)
Ех, страхотен блог :)
Изчетох го почти на един дъх и сега ще се опитам да упражня наученото :))
Публикуване на коментар