Едва ли е необходимо да хваля сьомгата. Затова ще спомена два нейни недостатъка - много е скъпа и това, което се предлага на нашия пазар, не е уловено диво, а е гледано във ферми.
Сега ви предлагам една изключително вкусна рецепта:
(На снимката - все още суровата сьомга и един лаврак, приготвен по позната рецепта с розмарин и мащерка, чакат за барбекюто)
Съставките са:
Котлети от сьомга с кост - 2 бр.
Зехтин
Розмарин (пресен, 2-3 клончета)
Морска сол
Сос от горчица, лимон и зехтин (по-гъст, т.е. с повече горчица и по-малко зехтин от официалната рецепта).
Котлетите се овалват добре в розмарина и морска сол и се заливат леко със зехтин. Така чакат да се разпали барбекюто. Нужна ви е много силна жарава.
Котлетите се слагат на огъня, като суровата страна се намазва с глазура от соса (може да използвате и варианта на соса с малко мед). Държат се максимум две минути на едната страна.
След обръщането (мнооооого внимателно, с широка шпатула) и вече изпечената страна се намазва с глазурата.
Поднасят се веднага, горещи, с още лимон. Прекрасно вървят с бяло вино, разбира се...
Сега ви предлагам една изключително вкусна рецепта:
(На снимката - все още суровата сьомга и един лаврак, приготвен по позната рецепта с розмарин и мащерка, чакат за барбекюто)
Съставките са:
Котлети от сьомга с кост - 2 бр.
Зехтин
Розмарин (пресен, 2-3 клончета)
Морска сол
Сос от горчица, лимон и зехтин (по-гъст, т.е. с повече горчица и по-малко зехтин от официалната рецепта).
Котлетите се овалват добре в розмарина и морска сол и се заливат леко със зехтин. Така чакат да се разпали барбекюто. Нужна ви е много силна жарава.
Котлетите се слагат на огъня, като суровата страна се намазва с глазура от соса (може да използвате и варианта на соса с малко мед). Държат се максимум две минути на едната страна.
След обръщането (мнооооого внимателно, с широка шпатула) и вече изпечената страна се намазва с глазурата.
Поднасят се веднага, горещи, с още лимон. Прекрасно вървят с бяло вино, разбира се...
Няма коментари:
Публикуване на коментар