Не знам дали ви е известно, че през есенните пости, (тук Нервната акула е изразила горе-долу и моето отношение към самия пост) рибата е разрешена всеки ден, освен сряда и петък (На Никулден е разрешена, дори и да се пада един от тези два дни).
Това, разбира се, има и своето социално обяснение - есента е буквално "сезонът на рибата". Сега рибите вече са снесли хайвера си и се намират в края на годишния си жизнен цикъл - тлъсти, едри и охранени. Дали е паламуд или лефер, шаран или щука - сега му е времето да го изядете.
И - не по-малко важно разбира се - сега му е времето да го купите. Дори на ужасно беден и скъп рибен пазар като нашия, в момента има някакъв избор и прилични цени.
Препоръчвам да пазарувате в METRO в делничен ден, след обяд - цените са до 30% по-ниски от сутрешните или събото-неделните, ако говорим за прясна риба.
Следват няколко рецепти, първата за една чудесна ципура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар